Placki z cottage cheese i otrębami
Składniki:
- 2 jajka;
- 1 szklanka maślanki (kulturmelk) lub zamiennie 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego;
- 100 g twarożku, może być cottage cheese odsączony i rozdrobniony widelcem;
- 1 i 1/2 szklanki mąki;
- 50 g otrębów np. owsianych (kli);
- 4 łyżki cukru (możecie nawet mniej jeśli twarożek nie jest kwaśny);
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- szczypta soli- olej do smażenia.
Przygotowanie:
P.S. placki można wzbogacać ulubionymi dodatkami. Czasami zamiast otrębów używam namoczone lub chrupkie, drobne płatki owsiane.
Smacznego!
Przepis i zdjęcia przygotowała Katarzyna Smól - Moje gotowanie w Norwegii
To może Cię zainteresować
10-11-2014 02:45
1
0
Zgłoś
01-11-2014 14:01
3
0
Zgłoś