Sałatka krabowa – delikatna przekąska na imprezę
Katarzyna Smól
Składniki:
- 100 g paluszków krabowych (jeśli były mrożone, skropcie je przed rozmrożeniem sokiem z cytryny)
- 1/3 ogórka wężowego
- 3 rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Dodatkowo możecie dodać:
- makaron ryżowy
- groszek konserwowy
- posiekany koperek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki kroimy bardzo drobno i doprawiamy. Przed dodaniem majonezu odstawiamy na pół godziny, po czym odlewamy sok, który puściły warzywa. Dopiero wtedy dodajemy majonez (czasem trzeba dodać więcej, jeśli użyjemy więcej składników). Następnie mieszamy i nakładamy na grzanki bezpośrednio przed podaniem.
Smacznego!
Zdjęcie frontowe: Katarzyna Smól
To może Cię zainteresować
20-01-2016 08:29
0
0
Zgłoś