Podsmazyc czosnek na maśle i oliwie z oliwek, dodac posiekana papryczkę chilli. wrzucic krewetki podsmazyc odrobinke. Nastepnie dodac białe wino (ja robię wszystko na oko i smak) posypac pieprzem cytrynowym oraz wkropic sok z cytryny lub limonki. podusic z 10 minut, alkohol odparuje. na koniec posypac obficie pietruszka. (do tego sosu mozna dodac smietne bedzie gestszy)
Mam pewne obiekcje do tego przepisu.
1. Nie widzialam w sprzedazy krewetek surowych z glowami.
2. Te, ktore sa w sprzedazy z glowami sa juz ugotowane i pieczenie ich/smazenie wydaje mi sie, ze mija sie z celem. To tak jakby najpierw upiec schab, pokroic w plastry i usmazyc jako kotlety.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.