no jak ukisic...sa te zestawy do kiszenia ogorkow ktore przywizlem sobie jak teraz bylem albo babcina metoda czyli koper,czosnek,pieprz i chrzan
Dosc duzy wybor polskich produktow jest w tym ciapackim sklepie na Mortensrud, nazywa sie Bazar, np przeciez ogorkowy po 15 kr czy duzy sloik kapusty kwaszonej za 25 kr wiec niedrogo. Chrzan mozna tam dostac i nasze inne polskie smaki
Asikhb napisał: Nie widziałam w Oslo. Ale intersuje mnie jak chcesz je ukisić??
Wczoraj w warzywniaku na Carl Berners Plass po 39kr. za kilogram(byly przed sklepem, wiec nie dalo sie nie zuwazyc) . W sierpniu zawsze mozna je kupic w warzywniakach "u pakisa"
Jesli chodzi o sposob kiszenia, to chyba nic prostszego. Ulozyc ogorki w sloikach, plus koper, czosnek, korzen chrzanu (rowniez dostepny w warzywniakach). Zagotowac wode z sola (2 plaskie lyzki na litr wody), zalac i zakrecic. Ot i cala filozofia
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.